Gepubliceerd op 24-11-2022

Tijdens het Jaarevent ‘Ondernemen met impact’ van het Inclusief Werkgeversnetwerk Samen voor een Baan is de Afstudeerprijs Inclusiviteit uitgereikt aan Nikki Warmelink. Zij ontving een voucher ter waarde van 1.500 euro uit handen van Prof.dr. Annet de Lange. Peter Rambags heeft de selectieprocedure begeleidt. Met deze prijs wil de stichting activiteiten faciliteren om de inclusieve arbeidsmarkt te stimuleren. Om ook het onderwijs meer te betrekken bij arbeidsmarktvraagstukken op het gebied van inclusie, werd voor de tweede keer deze prijs uitgeschreven voor afstudeerscripties met een inclusief onderwerp.

De jury kon kiezen uit zeven inzendingen en kwam uiteindelijk tot een shortlist met drie nominaties. Belangrijk volgens de jury was de praktische toepasbaarheid van het onderzoek.

Laura Ekstein onderzocht het operator support system in het beschut werk. Nikki Warmelink bekeek de inzet van Virtual Reality in de begeleiding van kandidaten met een stoornis in het autistisch spectrum en Saki Morita bekeek de relatie tussen klantgedrag en inclusie en probeerde lessen te trekken uit Nederlandse ervaringen voor hun thuisland Japan.

De drie genomineerden (of afgevaardigde Petro Maliotis, in het geval van Saki Morita die de uitreiking vanuit Japan volgde) konden hun onderzoek pitchen voor het aanwezige publiek van werkgevers, onderwijs, semi-publieke instellingen, lokale, provinciale en landelijke overheid. Winnares werd uiteindelijk Warmelink, met name ook omdat uit haar scriptie al een handreiking voor de inzet van Virtual Reality is voortgekomen, die al door het bedrijfsleven wordt omarmd.