Gepubliceerd op 24-12-2019
Het jaar is alweer bijna ten einde, daarom een korte terugblik op een aantal evenementen en bijeenkomsten van 2019.

2019 was een bewogen jaar voor de inclusieve arbeidsmarkt regio Midden-Gelderland. En niet zozeer enkel voor de stichting, maar ook voor haar samenwerkingspartners. Een kleine terugblik:

  • Zo kregen op 11 maart 10 statushouders bij de vestiging van Alliander een Mbo-diploma elektrotechniek uitgereikt door minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
  • Op 14 maart werd de landelijke dag van de 1000 voorbeelden gehouden en dit werd goed bezocht. Hier kreeg onder andere de Makro een prijs uitgereikt voor ‘Beste Inclusieve Ondernemer’. Onze stichting was hiervoor de gastheer.
  • 20 juni vond de bijeenkomst ‘Ondernemen doe je samen’ georganiseerd, waar 60 ondernemers ervaringen hebben uitgewisseld, over kansen en mogelijkheden die het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt biedt. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door het Werkgever Service Punt (WSP), Arbiedsontwikkelbedrijf Scalabor en onze Stichting Inclusief Midden-Gelderland.
  • DNZ On Tour werd op 31 oktober georganiseerd in Arnhem. Er was die dag een flinke opkomst, er waren veel verschillende bedrijven aanwezig en er is die dag goed genetwerkt. Er hing deze dag een positieve sfeer en de bijeenkomst van De Normaalste Zaak On Tour heeft uiteindelijk ook veel goede publiciteit opgeleverd. Ook niet onbelangrijk: op deze dag werd Inclusief Magazine gepresenteerd en deze werd zeer positief ontvangen.