Inclusief Midden-Gelderland Scriptieprijs 2022

Terug naar het overzicht
Iedere twee jaar stelt stichting Inclusief Midden-Gelderland een geldbedrag in het vooruitzicht voor het beste afstudeerproject met als thema inclusiviteit en inclusief ondernemerschap, waarmee kansen voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt worden vergroot. In 2020 won Youssef Khnaffsi, student van Avans Hogeschool, deze afstudeerprijs. Lees verder om erachter te komen wat dit exact inhoudt en wat de voorwaarden zijn om mee te dingen naar deze scriptieprijs.

De stichting Inclusief Midden-Gelderland stelt een geldbedrag van 1500 euro in het vooruitzicht voor het beste afstudeerproduct met als thema inclusiviteit en inclusief ondernemen.
Bij dit thema gaat het om het scheppen en vergroten van kansen voor mensen met een zwakke arbeidsmarktpositie, die in loondienst of als zelfstandig ondernemer aan de slag willen of hun activiteiten willen bestendigen en versterken.

Voor wie?
Voor deze prijs komen HBO- en Associate Degree (Ad)-afgestudeerden van het cohort 2020-2021 en 2021-2022 van de hogescholen AVANS, Fontys, Windesheim, Saxion, de Christelijke Hogeschool Ede (CHE), Van Hall Larenstein Velp en de HAN in aanmerking.
De afstudeerproducten moeten met een (zeer) goed of uitmuntend zijn beoordeeld.

Wat?
Een afstudeerproduct kan een traditionele scriptie zijn maar ook een andersoortige, door de opleiding toegestane, vorm hebben zoals een filmopname of een infographic. Het zal in de regel gaan om een individueel product, maar ook een (Ad-)groepsproduct is denkbaar en kan meedingen naar de prijs. Mocht een groepsproduct winnen, dan wordt de prijs toegekend aan de groep en kan hij daarbinnen worden verdeeld.

Welke?
Afstudeerproducten moeten gaan over inclusiviteit en inclusief ondernemen in meest brede zin. Het kan dus gaan om producten met dit thema die bijvoorbeeld een HRM invalshoek hebben. Maar het kan ook gaan om een bouwtechnische invalshoek. Of een invalshoek vanuit ICT, facility management, ergotherapie en ook enig ander domein of combinaties daarvan. 

Wanneer?
Dit is een eerste oproep voor het insturen van afstudeerproducten. Dit gaat over producten die zijn afgerond in het voorjaar en de zomer van 2021 en in het voorjaar van 2022. Een tweede oproep zal begin juli 2022 uitgaan voor de afstudeerproducten van zomer 2022.
De producten zullen worden beoordeeld door een onafhankelijke jury, onder leiding van Stichting Inclusief Midden-Gelderland.

Voordracht afstudeerproducten
Een voordrachtformulier is op verzoek van student, docent of coördinator verkrijgbaar bij de secretaris van de voorselectiecommissie, mr. Peter Rambags MA. Bereikbaar via telefoon/Whatsapp 06-55325403 of via email.
De inzendingen zullen strikt vertrouwelijk worden behandeld.

De uiterste inzenddatum op geleide van deze oproep is 1 mei 2022.

Uitreiking prijs
De feestelijke uitreiking met publiciteit is op donderdag 10 november 2022, op de locatie van de stichting.
Bij die gelegenheid worden, behalve studenten van de shortlist 2022, ook de winnaar en de twee andere studenten van de shortlist 2020 uitgenodigd.

De winnaar van de scriptieprijs 2020.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.