Zetje naar werk

Terug naar het overzicht
Werkzoekenden kunnen bij een sollicitatiegesprek voortaan een tweede cv aan de werkgever laten zien. Op dat papiertje staat hoeveel subsidie die kan krijgen als hij de sollicitant een baan aanbiedt. Dat systeem, het ’financieel cv’ gedoopt, lanceert minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) vandaag. Werkzoekenden die online hun gegevens invullen, krijgen automatisch een brief waarin staat op welke regelingen en subsidies een werkgever recht heeft als die ze in dienst neemt.

Het gaat om subsidies en regelingen die een werkzoekende 'aantrekkelijker' maken voor een werkgever (zoals loonkostenvoordeel of proefplaatsing). Werkgevers en werkzoekenden weten vaak niet precies waar zij recht op hebben en hoe groot hun financiële voordeel is, constateert verantwoordelijk minister Wouter Koolmees. ,,Het is de bedoeling dat werkgevers daardoor over de streep getrokken worden om iemand een baan aan te bieden.''

Het overzicht kan worden gemaakt op de website www.financieelCV.nl. Op basis van de gegevens die zelf worden ingevuld, ontstaat automatisch een document, dat de werkzoekende bij de sollicitatie kan voegen of kan meenemen naar een gesprek. Vooral ouderen, arbeidsgehandicapten en mensen uit de doelgroep banenafspraak kunnen er baat bij hebben, aldus de minister. Veel werkgevers weten namelijk nu niet op welke regelingen ze recht hebben en zijn daarom huiverig om mensen uit kwetsbare groepen aan te nemen.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.