Minister Koolmees reikt statushouders monteursdiploma uit

Terug naar het overzicht
Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft op 11 maart bij netwerkbedrijf Alliander tien statushouders het mbo-diploma elektramonteur uitgereikt. Minister Koolmees en Ingrid Thijssen, CEO van Alliander, ondertekenden tevens een samenwerkingsovereenkomst. Deze overeenkomst maakt het opleidingsinitiatief een officiële pilot van het SZW-programma Verdere Integratie op de Arbeidsmarkt.

Door de groeiende economie en de energietransitie is de hoeveelheid werk van Alliander de afgelopen jaren sterk toegenomen. Om dit werk te kunnen verzetten zijn veel nieuwe technici nodig. Een van de manieren waarop Alliander de vijver van technici vergroot is door statushouders, asielzoekers die als vluchteling zijn erkend, op te leiden tot monteur. Hiervoor is Alliander samen met Stichting voor Vluchteling-Studenten (UAF), Temphory, bouwbedrijf BAM Infra, ROC De Graafschap en Quercus Energy Technicians een speciaal opleidingsprogramma opgestart.

Lees verder op Perspodium.nl

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.