Gepubliceerd op 15-03-2019
De Makro in Duiven is uitgeroepen tot ‘beste inclusieve ondernemer’ van Gelderland. Dit omdat het bedrijf als inspirerend voorbeeld geldt voor alle werkgevers die hun best doen om personeel met een arbeidsbeperking in dienst te nemen en op te leiden. Afdelingsmanager Non Food Wout Tiedink werd donderdag met veel lof in de bloemetjes gezet tijdens de regionale versie van de ‘Dag van de Duizend Voorbeelden’ in de Koepelkerk in Arnhem, een nationale manifestatie van 1000 ondernemers die de zogeheten ‘Banenafspraak’ omarmen.

Tijdens de bijeenkomst in de Koepelkerk was Professor Annet de Lange (HAN) een van de sprekers. Zij gaf haar visie op inclusief werkgeven vanuit het HRM-perspectief.

Sinds 2015 geldt het motto dat werkgevers samen ‘op weg zijn naar 100.000 banen’ voor mensen met een arbeidshandicap. Op dit moment loopt het bedrijfsleven voor op de jaarplanningen tot 2026. De overheid blijft fors achter.

De Makro in Duiven behoort tot de koplopers. ,,Mijn dochter kreeg een herseninfarct toen ze zes was”, vertelt Tiedink. Hij weet daarom als geen ander hoe lastig het is om dan later als jongere aan het werk te komen. Die ervaring heeft hem een fijne antenne gegeven om bij alle mogelijke mensen te herkennen waar hun talenten liggen en banen daarop aan te passen. Het heeft hem ook tot ambassadeur gemaakt van ‘inclusief werkgeven’ bij de Makro. Inclusief, een term overgenomen uit de Engelse taal, staat voor het begrip ‘iedereen hoort erbij’. Een goede inclusieve werkgever ‘kan omgaan met verschillen tussen mensen en benut de meerwaarde van diversiteit in zijn bedrijf’, zo heet het officieel.

Lees verder op Gelderlander.nl