Gepubliceerd op 15-03-2019
In 40 plaatsen in Nederland werd afgelopen donderdag de ‘dag van de 1000 voorbeelden’ gehouden. Voor onze regio was er een bijeenkomst in de Koepelkerk in Arnhem. De bijeenkomst in Arnhem werd georganiseerd door de stichting Inclusief Werkgeven Midden-Gelderland in samenwerking met het WSP Midden Gelderland. Naast Wim Ludeke en Marcel Hielkema, bestuursleden van de stichting waren andere sprekers als wethouders Haverkamp van de gemeente Rheden en Martien Louwers van gemeente Arnhem en lector Annet de Lange (HAN). Zij gaf de meerwaarde aan vanuit een wetenschappelijke hoek. Tenslotte werd Makro Duiven uitgeroepen tot meest inclusieve onderneming in de regio en werd de bijeenkomst afgesloten met een netwerkborrel.

De bijeenkomsten waren bedoeld om waardering uit te spreken naar inclusieve werkgevers uit de regio. Dit zijn werkgevers die kansen creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Uit de voorbeelden die werden voorgesteld kwam naar voren dat deze, vaak unieke talenten, echt een meerwaarde hebben voor bedrijven en instellingen. Werkgevers in Nederland hebben de afspraak gemaakt om in het jaar 2026 minimaal 100.000 werkplekken te bieden aan mensen met een arbeidsbeperking.

Wethouder Ronald Haverkamp gaf aan dat Rheden op haar schaalgrootte 10 mensen uit deze doelgroep in dienst zou moeten hebben maar dat ze er momenteel al 19 in dienst hebben. Hiermee geeft de gemeente Rheden het goede voorbeeld. Wethouder Martien Louwers gaf aan dat gemeente Arnhem ook aan de norm voldoen. Beiden riepen op om ook andere werkgevers in de regio te inspireren.

Lees hier het bericht op omroepgelderland.nl