Gepubliceerd op 10-06-2020
Veel werkgevers die iemand met arbeidsbeperking in dienst willen nemen, weten vaak niet genoeg over de aandoening van de medewerker en waar ze dus rekening mee moeten houden.

Soms kan de drempel om iemand met een (arbeids)beperking aan te nemen dan net iets te hoog zijn. Wat houdt zijn/haar beperking precies in? Hoe zorg ik dat het op de werkvloer soepel loopt? Waar moet ik op letten of rekening mee houden? Welke gevolgen heeft dit op de werkomgeving? Kan iemand met een beperking wel voldoende gekwalificeerd zijn voor de vacature?

Daarom heeft kennis- en onderzoekscentrum Disworks (www.disworks.eu) brochures ontwikkeld waarin informatie, tips en aandachtspunten te vinden zijn per aandoening. Dit helpt mede ervoor zorgen dat er een prettige werkomgeving wordt gecreëerd, voor zowel de werknemer als voor de andere collega’s. Let wel, ieder mens is uniek. Dus beschouw dit niet als een ‘handleiding’ van de werknemer. Een goed en grondig intakegesprek met desbetreffende persoon is uiteraard het belangrijkste, waarin het beste aangegeven kan worden waar rekening mee gehouden dient te worden en wat de behoeften en wensen zijn, van zowel de mogelijk toekomstige werknemer als de werkgever.
Er zijn in totaal veertien brochures, klik op de aandoening om de brochures te lezen of te downloaden: